Lojistiği başarılı bir şekilde yönetmenin anahtarı, şirketlerin tüketici tabanına nasıl ulaşacağına dair iyi düşünülmüş bir stratejiden gelir. Lojistik ve Envanter Yönetimi, bu faaliyetlerin nasıl yürütüleceği konusunda çok kritik bir destekleyici fonksiyondur.
Lojistiğin Zorlukları Nelerdir?
Günümüzde şirketler tedarik zincirlerinde çok daha fazla tasarım karmaşıklığı ile karşı karşıya kalmaktadır, bu nedenle lojistik ve envanter yönetimi en iyi uygulamaları, onları rekabetten ayıran lider bir farklılaştırıcıya dönüşmüştür. Yüksek tüketici talebi ve artan hizmet düzeyi standartları, birçok şirketi temel yetkinliklerini yeniden değerlendirmeye ve kaynaklarını son tüketiciye daha yüksek düzeyde hizmet vermeye yeniden odaklamaya zorlamaktadır. Bu, müşterilerin talebini sürekli olarak karşılamak için doğru zamanda doğru yerde doğru miktarda envantere sahip olmak anlamına gelir; bu da lojistik ağı üzerinde her gün bu görevleri yerine getirmesi için muazzam bir baskı oluşturmaktadır.
İstikrarı korurken lojistik ve envanter yönetimi işlevlerini daha çevik hale getirmek için şirketler genellikle ortak bir çok zorlukla mücadele eder:
Nereden başlayacağız,
Doğru kararları verdiğimizi nasıl bileceğiz?
Bunun işe yaradığını nasıl öğreneceğiz? gibi sorular bu zorlukları aşmamıza yardımcı olacaktır.
Lojistik ve Envanter Yönetimi Nedir?
Sözlük anlamıyla, lojistiği birçok insanı, tesisi veya malzemeyi içeren karmaşık bir operasyonun ayrıntılı koordinasyonu olarak tanımlar. Bu tanım doğru olsa da lojistik, günümüzün dijital dünyasında yeni bir anlam kazanmıştır. Lojistik, alternatif olarak, ticaret ortaklarına ve tüketicilere giden ve gelen bilgi, fiziksel ve finansal akışların ayrıntılı koordinasyonu olarak açıklanabilir. Her biri kendi destekleyici faaliyetleri ve bu faaliyetleri yürütecek personeli içerir, ancak biri olmadan diğeri çalışamaz.
Envanter yönetimi kesinlikle lojistiğin bir işlevidir, ancak envanteri etkileyen etkileyiciler lojistik ağının ötesine geçer. Envanter, bitmiş malları inşa etmek ve stoklamak için bir sermaye yatırımı gerektirir. Bununla birlikte, bir tüketicinin bir ürünü beklemeye istekli olduğu süre, ürünü üretmek ve daha sonra ürünü müşterinin ihtiyaç duyduğu yere göndermek için gereken süreden çok daha az olabileceğinden, envanter esastır.
Envanter yönetimi, aşağıdakiler dahil bir dizi karmaşık değişkeni dikkate alır;
risk,
teslim süresi,
maliyet,
yer,
nakliye ve hizmet seviyeleri…
Dikkate alınması gereken ek çözümler olsa da, bu çözüm, lojistik ve envanter yönetimi faaliyetlerini güçlendirmek için şirketlerin izlemesi ve sürekli iyileştirmesi gereken erken göstergelere vurgu yapıyor.
Nakliyat Firma Ekle
Devamını oku
Kargo Hizmetlerinde İnovasyon: Geleceğin Kargo Teknolojileri
Oto Çekici Çağırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
İnsan Kaynakları Yönetimi ve Şehirler Arası Nakliyat Sektöründe İş Gücü Verimliliği